• Vikt:

  Vikten på racketar varierar och kan vara avgörande för ditt racketval. Vanligtvis är vikten på padelracketar mellan 340g-395g.

  En lätt vikt (340-360g) passar oftast nybörjare eller motionärer, men även de duktigare spelare som söker ett lättmanövrerat racket. Ju tyngre racket blir, desto mer krävs det av dig som spelare. Däremot genererar det mer kraft i slagen än ett lättare racket.

  Något unikt med oss är att vi alltid väger och anger exakt vikt på samtliga begagnade racketar, men även majoriteten av de nya också.

  Du hittar "exakt vikt" under rackets specifikationer.

 • Balans:

  Padelracketar har olika typer av balans, det vill säga hur vikten är fördelat i racket. Balansens position ger nämligen racket olika egenskaper.

  Låg balans - Vikten sitter långt ner på racket, nära handtaget. Detta resulterar i bättre kontroll men mindre fart. Racket blir generellt sett lättare att spela med.

  Medel balans - Vikten är jämnt fördelat, vilket kommer generera både fart och kontroll.

  Hög balans - Vikten sitter högt upp på racket. Detta resulterar i en högre svinghastighet och mer fart i slagen. Denna balanstyp är oftast lite svårare att behärska, men med rätt träning kan man få ut en bra kraft i sina slag.

 • Hårdhet/yta:

  Kärnan i racketar har en varierande hårdhet.

  En mjukare kärna passar oftast nybörjaren eller spelaren som vill ha lite hjälp med farten i slagen.

  En hårdare kärna kräver att du slår igenom slagen mer, men kommer då att generera mer fart än en mjukare kärna.

  Ytan på racket består oftast av glasfiber eller kolfiber.

  Glasfiber finns oftast i de billigare, enklare modellerna och är mjukare än kolfiber. Detta kommer hjälpa till med farten, framförallt bra för nybörjare.

  Kolfiber är ett hårdare, mer påkostat material. Detta återfinns oftast i de dyrare modellerna. Det finns olika typer av kolfiber, från 3K-24K, där 3K är det mjukaste och 24K det hårdaste.

  Ju hårdare ytan är, desto mer måste spelaren slå igenom slagen för att få en bra fart.

1 av 3

Tre former, vad är skillnaden?

Det kan vara svårt att välja vilken form på racket som passar en själv bäst. Vi hoppas nedanstående information förtydligar och gör det enklare för dig att förstå skillnaden.

Diamantform

Precis som det låter så är racket format som en diamant. Dessa racketar har ofta en hög balans är blir därmed mer framtunga. Ett diamantformat racket passar oftast spelaren med en offensiv spelstil då det kommer att erbjuda mer fart. Detta betyder att det defensiva kontrollerande spelet blir aningen sämre med ett diamantformat racket.

Se bilden till höger. Bollen visar vart du ska träffa för att få ut så mycket av racket som möjligt.

Se våra diamantformade racketar:

Droppform

Racket är format som en droppe och blir därför åt det defensivare hållet jämfört med ett diamantformat racket. Man kan säga att ett droppformat racket innehar en bra kombination av både fart och kontroll. Det betyder att racket passar både offensiva och defensiva spelare som söker ett allround-racket.

Balanspunkten sitter generellt sett i mitten av racket, om inte lite över mitten.

Se bilden till vänster. Bollen visar vart du ska träffa för att få ut så mycket av racket som möjligt. 

Se våra droppformade racketar:

Rund form

Även här, precis som det låter så är racket av rund form. Dessa racketar har ofta en låg/medel balans vilket ger bra kontroll i ditt spel. Det betyder att runda racketar passar defensiva spelare som söker precision i sina slag.

Racketar av rund form har vanligtvis en större sweetspot (träffyta där bollen får fart) vilket betyder att det är ett bra val för nybörjaren som den duktiga tävlingsspelaren.

Se bilden till höger. Bollen visar vart du ska träffa för att få ut så mycket av racket som möjligt. 

Se våra rundformade racketar: